Tervetuloa Eumerin tehtaanmyymälän verkkokauppaan - Rahtivapaatoimitus Suomessa yli 100€ kuluttajatilauksiin (ei koske kotipakettia)  Tee ostokset turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta - Kireitä siimoja!


Mistä hauet löytyvät?


Hauenkalastus on yksi jännitävimmistä kalastusmuodoista. Haukea esiintyy lähes kaikissa Suomen vesistöistä ja siiman päähän saattaa tarttua joskus isompikin vonkale. Helppoa hauenkalastus ei aina ole, mutta kun olosuhteet, kalapaikka ja syöntipiikki osuvat kohdalleen tiedossa voi olla mahtava ja saalisrikas kalastushetki.????????

Meiltä usein kysytään, mistä hauet löytyvät? Halusimme tehdä sinulle videon, jossa näytämme erilaisia paikkoja, mistä haukia kannattaa etsiä syksyllä. Vedet viilenevät ja hauet alkavat syömään ahnaasti pikkukaloja ja lihottamaan itseään talvea varten. Ensin pitää selvittää missä lahna-, särki- ja pikkukalaparvet luuraavat, koska niiden lähistöllä viihtyvät myös petokalat. Yleisimpiä hauen olinpaikkoja syksyllä ovat matalat lahdensuut, matalien lahtien keskustoissa olevat montut, heinikot, kivikot ja saarten reunat sekä virtapaikkojen läheisyydessä olevat tasanteet ja ruohikot.

Kireitä siimoja tuleville hauenkalastusretkillesi!