Tervetuloa Eumerin tehtaanmyymälän verkkokauppaan - Rahtivapaatoimitus Suomessa yli 100€ kuluttajatilauksiin (ei koske kotipakettia)  Tee ostokset turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta - Kireitä siimoja!

Morjesta! Matkailun tarjouskyselyn löydät helpoiten tästä!


Kalastamaan merelle, joelle tai järvelle ympäri vuoden

Oli sitten kesä tai talvi ja keli mikä tahansa, niin kalastamaan pääsee lähestulkoon aina.  Kuljetamme isojakin ryhmiä turvallisilla lautoillamme merelle ja hieman pienempiä ryhmiä myös järvelle. Näissä kohteissa kalastamme jigaillen ja laadukkaita uistimiamme ja heittoperhoa heitellen. Saalistakuuta emme voi antaa, mutta harvemmin on asiakkaiden tarvinnut ilman saalista jäädä. Heti jäiden lähdettyä alkaa myös paras aika siian pohjaonginnalle ja se kestää noin toukokuun puoliväliin asti. Mikäli lautalla kelluskelu ei kiinnosta, niin joelle pääsee kalastamaan jalat tukevasti maan pinnalla. Joella on mahdollista kalastaa joko perholla tai virvelillä. Joella on mahdollista kalastaa, kunhan se ei ole jäässä.

Talvellakaan ei onneksi tarvitse kalastusta vallan unohtaa vaan kanssamme on mahdollista lähteä ikimuistoiselle pilkkiretkelle joko merelle tai järvelle. Tämä tietysti edellyttää turvallista jääpeitettä kyseisillä kalastuspaikoilla. Pääsääntöisesti retkemme kestävät n. 6 tuntia ja mukaan lähtee tietysti maittavat eväät. Meiltä löytyy myös osallistujille kuorivaatteet sekä tietysti kaikki kalastusvälineet. Mukaan tarvitset siis säänmukaisen alimman vaatetuksen sekä iloista mieltä. Jos iloista mieltä ei satu tullessa mukana olemaan, niin lähteissä taatusti on!

Haukea, ahventa, kirjolohta, kuhaa...perholla vai virvelillä

Retkikohdetta miettiessä kannattanee pohtia, mitä haluaa kalastaa, millä välineillä ja haluaako tuntea maan jalkojensa alla vai kellua turvallisella ja tukevalla lautalla veden päällä. Talvella vaihtoehtoja kalastuksen suhteen on tarjolla vähemmän, koska silloin jäät useimmiten estävät perholla ja virvelillä kalastelun.

Merellä käymme narrailemassa pääasiassa ahventa ja haukea sekä jigaillen että tunnetuilla Spintube heittoperhoillamme eli heittovälineenä käytetään virveliä. Tänne pystymme kuljettamaan isojakin ryhmiä, jopa 40 henkilöä kerrallaan. Kalastuskausi kestää jäiden lähdöstä jäiden tuloon. Heti jäiden lähdettyä alkaa paras siian pohjaongintakausi. Tätä kestää yleensä n. 1,5 kk jäiden lähdöstä.

Jos kuhankalastus tuntuisi olevan sinulle mieleen, niin tällöin on järkevintä suunnata järvelle. Kuhaa kalastamme lautoilta jigaillen. Näillä reissuilla ryhmän maksimikoko on 12 hlöä ja kalastuskausi on kuten merelläkin jäiden lähdöstä jäiden tuloon.

Onko perhokalastus lähellä sydäntäsi tai haluatko tutustua siihen ensimmäistä kertaa? Järjestämme jokikalastusta perholla tai virvelillä aivan Eumer Fishing Centerin ääressä sijaitsevalla Merikarvian joella. Oppaamme ovat valmiita opastamaan myös aloittelijoille perhokalastuksen tekniikat, joten sinun ei tarvitse tietää tästäkään lajista mitään ennen tuloasi. Saaliina näiltä reissuilta on odotettavissa pääasiassa kirjolohta.

Talvella sitten pilkitään heti, kun jääpeite saavuttaa turvallisen paksuuden. Pilkkireissuilla on pääsääntöisesti kaksi vaihtoehtoa. Järveltä voi pilkillä saada saaliiksi kuhaa ja mereltä narraillaan lähinnä ahvenia, mutta haukikin voi syötin välillä napata. Moottorireellä pääsee mukavasti perille hieman pidemmälläkin sijaitsevalle pilkkipaikalle, kunhan jääpeite saavuttaa riittävän paksuuden. Näillä (kuten toki muillakin) reissuilla mennään aina turvallisuus edellä.

Erilaisia kalastusreissuja voidaan yhdistellä ja muokkailla toiveidesi mukaan. Kysy ja ehdota siis rohkeasti, jos mielessäsi on jotain muuta tai haluat kasata jonkun isomman kokonaisuuden. Mahdollista on myös yhdistellä vaikkapa kelluntaa ja kalastusta samaan päivään. Retkieväät ja varusteet hoituvat meiltä, mutta varata voi lisäksi myös muita ruokailuja, saunatilat ja majoitusta.