Kuhaa, Paahdettuja juureksia, Paistettuja vihanneksia ja nopea majoneesi appelsiinista ja fenkolin siemenistä
(Reseptissä aikakoodit kuhan valmistustapoihin)
Paahdetut juurekset:
- 250g Palsternakkaa
- 200g Maa-artisokkaa
- Rypsiöljyä
- Suolaa
-Mustapippuria
- Pese Huolellisesti maa-artisokat ja palsternakat
- Leikkaa maa-artisokat puoliksi
- Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla
Paahda 250C uunissa aluksi 15 min. kokeile veitsellä juuresten kypsyyttä. Sekoita juureksia ja paahda n.10 min lisää. 250C kuulostaa paljolta, mutta juurikin kuuma lämpö saa juurekset paahtumaan kunnolla ja maistumaan tavallista paremmilta. Uunit ovat kuitenkin yksilöitä, paistoaika voi vaihdella. Varo polttamasta juureksia!
Paistettu kuha: (22:15)
- 1 nahallinen filée per henkilö (noin 150g)
- Voita
- Rypsiöljyä
- Suolaa
- Leikkaa Kuhafileistä ruodot pois tekemällä kevyt v-leikkaus. Vedä sormella v-leikkauksen keskelle jäänyt ruodollinen pala nahkaa pitkin pois.
- Mausta fileet suolalla
- Kuumenna pannu rypsiöljyn kanssa ja lisää voi vasta kuumalle pannulle.
- Paista pannulla fileen nahkapuoli alaspäin.
- N.4 min kulutta, kun vaalea ¨kypsä¨ osa alkaa lähestyä fileen päällystää käännä fileet ja paista vain 30 sekuntia
- Nosta valmiit kalat lautaselle käsipaperin päälle, selkäpuoli ylöspäin odottamaan nauttimista.
Haudutettu kuha: (26:25)
- Nahaton filee
- 5dl Kalaliemi
- 100g voita
- Suola
- 1 Sitruunan kuori
- Mittaa kattilaan liemi, voi, sitruunan kuori ja kiehauta
- Mausta suolalla, liemi saa olla kohtalaisen suolainen
- Leikkaa ahvenfileistä ruodot pois v-leikkauksella. Jatka tekemällä pintaviilto V-leikkauksen alapäästä pyrstön päähän ja taita filee pituussuunnassa kaksin kerroin siten, että pinta viilto jää taitoksen ulkopuolelle.
- Mausta fileet suolalla
- Kiehauta liemi, nosta pois lämmöltä ja lisää kuhat varovasti liemeen.
- Fileiden tulisi olla vähintään 80% pinnan alla. Peitä leivinpaperilla.
- Anna kuhien hautua 5 min, käännä fileet varovasti ja anna olla n. 5min lisää.
Paistetut vihannekset:
- 10kpl Ruusukaalia
- 8 keskikokoista lehteä Lehtikaalia
- 2 vartta Kevätsipulia
- 1 kourallinen Pinaattia
- Sitruunaa
- Rypsiöljyä
- Suolaa
- Tilliä
- Kun kalat on paistettu, lisää samalle pannulle ruusukaalit puolitettuina. Paista 2 min.
- Lisää lehtikaali ja kevätsipuli. Paista 2 min.
- Lisää sitruunan mehu ja suola, paista 30 sekuntia ja nosta pois levyltä.
- Lisää pinaatti ja sekoita
- Viimeistele lautasella tillillä
Fenkolimajoneesi:
- 2,5dl rypsiöljy
- 1 Kananmuna
- 1 rkl sinappi
- 1 rkl viinietikka /sitruuna
- 1 rkl fenkolin siemen
- 1 rkl appelsiinin kuori
- Suola
- Pippuri
- Mittaa kaikki raaka-aineet pyöreään sylinterin muotoiseen astiaan. Esim. hillopurkki tai mitta-astia
- Aseta sauvasekoitin kulhon pohjalle pystysuoraan.
- Paina sauvasekoittimen nappi pohjaan ja pidä paikallaan 20 sekuntia. Kun valkoinen kerros on aivan pinnan tuntumassa, ala nostamaan sauvasekoitinta ylös edestakaisin liikuttaen. Majoneesi on valmis, kun koko seos on yhtenäinen.
- Maista ja mausta
Samin Instagram: @samihakamaki
Kotisivut: https://www.samihakamaki.com/
2113834-0
info@eumer.fi
0400 252 969
ma - pe 9-16
Kalkuttaantie 10
29900 Merikarvia
0400 252 969
Aukioloajat
ma - la 9-17