Tervetuloa Eumerin tehtaanmyymälän verkkokauppaan - Rahtivapaatoimitus Suomessa yli 100€ kuluttajatilauksiin (ei koske kotipakettia)  Tee ostokset turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta - Kireitä siimoja!


Kalastuksessa ei ole ikärajaa


 Uusi Kalakingi on löytynyt! Tällä kertaa lähdemme kalastusretkelle 4-vuotiaan pikkuneidin kanssa. Heitot sujuu, jigit irtoo pohjasta ja kalaa tulee. Harjoitus tekee mestarin!

Usein meiltä kysytään, minkä ikäinen voi aloittaa kalastuksen? Kalastuksessa ei ole oikeaa ikärajaa.

Ongintaa ja pilkintää voi kokeilla heti kohta, kun kävelemään oppii. Tottakai turvallisesti vanhemman valvovan silmän ja ohjaavan käden alla, kun veden ääressä ollaan ja terävien koukkujen kanssa pelataan. Uimataidottomalle nuorelle on hyvä laittaa pelastusliivit päälle, jos kalastetaan laiturilta tai rannalta missä syvenee nopeasti. Veneessä pidetään tietenkin aina liivit päällä.

Virvelihommat voi aloittaa heti, kun oman nimen kirjoitus ja astianpesukoneen tyhjennys sujuu. Virvelisetillä heiton oppii varsin nopeasti, kun vanhempi aidosti antaa muutaman tunnin läsnäoloa ja huomiota lapselle. Alkuun heittoharjoitukset voi tehdä takapihan nurmikolla ja siiman päähän voi laittaa koukuttoman vieheen. Turhautumista, väsyä ja kiukkuakin tulee, mutta sitkeys palkitaan, kun heitto alkaa sujua. Pian huomaat, että olette veden ääressä ja molemmat teistä kalastaa itsenäisesti. Alussa siiman päähän kannattaa laittaa jigi tai Spintube. Kyseisissä vieheissä on yksihaarakoukut ja ne eivät jää pohjaan/kasvustoon niin helposti.

 Vanhemman kanssa vesillä vietetty aika on tärkeää ja lapsi muistaa sen läpi elämän. Yhteiset kalareissut ovat oikeita tähtihetkiä. Yksin lapsi voi lähteä kalaan, kun uimataito on hankittu ja vanhemmat näkevät, että nyt homma toimii eli heitot kulkevat, koukku irtoo pohjasta ja kalan suusta. Vanhemmille ilmoitetaan aina kalaan lähdöstä ja sovitaan kotiintuloaika. Kännykkä pidetään taskussa ja tietenkin minigrip-pussin sisällä. Kalastamaan kannattaa alkuun lähteä aina kaverin kanssa. Silloin kaverista saa seuraa, jos kala ei syö. Jos apua tarvitaan, niin kaveri auttaa varmasti.

Kalastusharrastuksen myötä lapsi oppii paljon asioita luonnosta. Terveellistä lähiruokaa saa hankittua melko helposti ja raittiissa ilmassa olo takaa syvät ja palauttavat yöunet myös isommalle kalastajalle. Kiitos kaikille teille, jotka nuorempaa väkeä kannustatte kalavesien ääreen. Kalastus on meillä kaikilla sisäänrakennettu vietti ja sitä on hyvä pitää yllä, koska aina kaupasta ei välttämättä saa tuoretta kalaa. Se myös kehittää kädentaitoja ja kärsivällisyyttä. Sitkeys ja kärsivällisyys ovat katoavaa kansanperinnettä, ja luonto opettaa meitä kyllä siihen. Samalla luonto opettaa nöyryyttä, koska aina kalaa ei tule saaliiksi ja siihenkin on hyvä tyytyä. Kaloja ei oteta tai haeta, ne annetaan. Joskus kalassa voi olla tylsää. Mutta tylsyyttä on myös hyvä kokea, koska silloin valloilleen pääsee mielikuvitus ja syntyy parhaat oivallukset ja keksinnöt. Yleensä kuitenkin tylsimmällä hetkellä kala nappaa ja taas alkaa älytön elämä.????

Suomessa alle 18- ja yli 65-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi (pois lukien vaelluskalareitit ja istutuspaikat). Yli 18- ja alle 65-vuotiaat voivat kalastaa koko maassa yhdellä vavalla ja vieheellä ostamalla kalastuksenhoitomaksun. Onkiminen ja pilkkiminen on ilmaista ja Suomessa jokamiehenoikeus. Kireitä siimoja tuleville kalastusretkillesi ja mukavaa yhdessä oloa raittiissa ilmassa!


Vinkin tuotteet

Lisää vinkin tuotteet koriin!
Tsekkaa tuoreimmat tuotoksemme

Eräs keino saada ihmiset liikkeelle on neuvoa ja opastaa, tehdä kalastuksen oppimisesta ja välineiden hankinnasta helpompaa. Tätä varten meillä on tehty rutkasti töitä myös Some-kanavilla. Sen lisäksi, että tällä sivustolla on vinkkivideoita, niin löydät aivan älyttömästi meidän videoitamme YouTubesta ja myös muilta some-kanavilta. Laitahan ne siis seurantaan ja nappaa sieltä parhaat vinkit ja neuvot itsellesi.

Tästä osiosta löydät aina meidän tuoreimmat tuotokset. Tavoitehan kuitenkin oli ylös, ulos ja luonnosta nauttimaan, joten muistathan tehdä sitäkin kaiken sometuksen keskellä!
Eumer Fishing
 • K: 5,5 cm x L: 29 cm x  S: 9  cm
 • Voidaan kiinnittää 4 cm paksuun reunukseen ruuvittomasti
 • vapaosan korkeus 4 cm, vapareikien halkaisija 3 cm


Eumer Fishing
 • Korkeus 45 cm
 • Yläosan L 37.5 cm P 27.5 cm
 • Kalaluukku 10x20 cm


Eumer Fishing
 • Lasikuitukärki
 • 0,18 mm siima ja pikalukko

Eumerin tuotteet on suunniteltu helpottamaan arkea

"Kalastuksen pitää olla helppoa ja kivaa!" Me halutaan, että ihmiset innostuis entistä enemmän liikkumaan luonnossa ja raittiissa ilmassa. Kalastus on yksi mainioimmista ulkoilmaharrastuksista, tai meidän mielestä se ainakin on. Koska meidän tavoite tosiaan on saada kaikki ylös, ulos ja nauttimaan luonnosta, niin me myös teemme kaikkemme sen eteen, että tavoitteemme täyttyisi.

Eumeria ei perustettu vahingossa veden ääreen. Olishan se nyt jokseenkin hölmöä perustaa kalastusalan firma jonnekin metsän keskelle tai ihmeellistä luontoa mainostava firma keskelle kaupungin hälinää. Lisäksi tämä sijainti on tärkeä myös meidän tuotetestauksen kannalta. Kaikki Eumerin tuotteet testataan useampaan kertaan jo suunnitteluvaiheessa ja vesihän on aika oleellinen osatekijä kalastustuotteiden testauksessa. Aivan kaikki meidän tuotteistamme on siis kalastusoppaidemme testaamia. Näitä testauksia suoritetaan Merikarvian lisäksi ympäri Suomen eri olosuhteissa sekä myös muiden maiden kalavesissä. Koska me käytetään omia tuotteita myös asiakaskeikoilla, niin todellisia testaustunteja tuotteille kertyy vähintään tuhansia, ehkä jopa kymmeniätuhansia sekä oppaiden että asiakkaiden toimesta. 

Lue lisää


Kalastusoppaat suosittelevat näitä


Eumer Fishing
 • Paikka kaikuluotaimelle, 12 pilkkisetille ja työkaluille
 • Kaikki tarvikkeet käsien ulottuvilla
 • Tavarat pysyy järjestyksessä
 • Kevyt ja kestävä


Eumer Fishing
 • Paikka kaikuluotaimelle, 4 pilkkisetille ja työkaluille
 • Kaikki tarvikkeet käsien ulottuvilla
 • Kevyt ja kestävä


Eumer Fishing
 • K: 5,5 cm x L: 29 cm x  S: 9  cm
 • Voidaan kiinnittää 4 cm paksuun reunukseen ruuvittomasti
 • vapaosan korkeus 4 cm, vapareikien halkaisija 3 cm


Eumer Fishing
 • K 44 cm x L 35 cm
 • Reunuksen oltava väh. 20 cm leveä
 • Voidaan kiinnittää max. 4 cm paksuun reunukseen