Voissa paistettua Haukea, Perunapyrettä, Paahdettuja sieniä ja vihanneksia sekä hauen ruodoista haudutettua kalakermaa
Neljälle
Perunapyre:
-600g Perunaa
-200g Kuohukerma
-100g voita
-Suolaa
-Keitä perunat kuorineen kypsäksi
-Valuta ja kuori perunat heti kuumina
-Kuumenna kerma ja voi kattilassa
-Puserra perunat siivilän läpi kattilaan kuuman kerma-voin päälle
-Sekoita vispilällä tasaiseksi
-Maista perunapyrettä, lisää nestettä tarvittaessa ja mausta suolalla
___________________________________________
Paahdetut sienet & vihannekset:
-4 kourallista sieniä, metsäsieniä, mikäli mahdollista
-4 kourallista vihanneksia esim. Lehtikaalta, papuja, broccolinia, fenkolia, kevätsipulia tms.
-Rypsiöljyä
-Suola
-Mustapippuri
-Situuna
-Viipaloi sienet ja kasvikset pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
-Pyörittele öljyssä ja suolassa
-paista juuri ennen tarjoilua uunissa 250 asteessa n.7min
-viimeistele puolikkaan sitruunan mehulla
___________________________________________
Paistettu Hauki (Videon hauki painoi n.2-3 kiloa):
-1 filée per henkilö (noin 150g)
-Voita
-Rypsiöljyä
-Suolaa
-Leikkaa haukifileistä ruodot pois
-Mausta fileet suolalla
-Kuumenna pannu rypsiöljyn kanssa ja lisää voi vasta kalojen jälkeen pannulle.
-Paista pannulla fileen ’’nahkapuoli’’ alaspäin.
-N.4 min kulutta, kun vaalea ¨kypsä¨ osa alkaa lähestyä fileen päällystää käännä fileet ja paista vain 30 sekuntia
-Nosta valmiit kalat lautaselle käsipaperin päälle, selkäpuoli ylöspäin! odottamaan nauttimista.
___________________________________________
Kalakerma:
-Hauen perkuusta jääneet ruodot
-3dl kuohukerma
-sienten tai kasvisten perkuupalat
-Suola
-Sitruuna
-Paahda hauen ruotoja 250 asteessa n.10 min
-Mittaa kerma kattilaan, lisää paahdetut ruodot ja kasvisten kannat yms.
-Kiehauta kerma ja nosta sivuun
-Anna muhia 15minuuttia
-Siivilöi
-Maista ja mausta suolalla, sitruunan kuorella ja -mehulla
https://www.samihakamaki.com/
Instagram - @samihakamaki
2113834-0
info@eumer.fi
0400 252 969
ma - pe 9-16
Kalkuttaantie 10
29900 Merikarvia
0400 252 969
Aukioloajat
ma - la 9-17