Tervetuloa Eumerin tehtaanmyymälän verkkokauppaan - Rahtivapaatoimitus Suomessa yli 100€ kuluttajatilauksiin (ei koske kotipakettia)  Tee ostokset turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta - Kireitä siimoja!


Vinkit harjuksen pilkintään virtavesissä


Katso videolta vinkit harjuksen pilkintään! Tällä kertaa ollaan pohjoisessa harjuspilkillä Muonionjoella ja käydään läpi eri pilkkitekniikoita, joiden avulla arat harjukset saadaan iskemään kiinni pilkkiin ja jigiin.

Virtavesissä on oltava aina varovainen ja kannattaa kysyä turvalliset pilkkipaikat paikallisilta luvanmyyjiltä. Kalastuspaikan luvat ja säädökset kannattaa myös tarkistaa ennen kalastuksen aloittamista.

Harjuksen alamitta Muonionjoessa on 35cm. Pilkkikaudella harjuksen rauhoitusaika alueella on 1.4. - 31.5 välisenä aikana. Uhanalaisen meritaimenen suojelemiseksi kaikki saaliiksi saadut taimenet on välittömästi laskettava takaisin veteen elävänä tai kuolleena. Merialueella rasvaeväleikatun taimenen saa kuitenkin ottaa saaliksi. Varrellisen nostokoukun käyttö on sallittua. Kalastus harrilaudalla tai vastaavalla on kiellettyä. Kaikenlainen kalastus on kielletty 15.9.–15.12. lukuun ottamatta Kilpisjärveä ja Könkämäenon kalastusta koskevia poikkeuksia sekä nahkiaisen kalastusta merralla. Lisäksi mateen kalastus jään päältä koukulla, rysällä ja merralla sekä mateen pilkkiminen on sallittu myös 15.9.–15.12. Harjuksen kalastus on kielletty 1.4–31.5 välisenä aikana jokialueella Kilpisjärven luusuasta alavirtaan. Lohen alamitta on 50 cm. Alamittaiset ja talvehtineet lohet on vapautettava elävänä tai kuolleena. Suomen kalastusasetuksesta poiketen harjuksen alamitta on 35 cm myös 67°00?N pohjoispuolella.