Tervetuloa Eumerin tehtaanmyymälän verkkokauppaan - Rahtivapaatoimitus Suomessa yli 100€ kuluttajatilauksiin (ei koske kotipakettia)  Tee ostokset turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta - Kireitä siimoja!


Kaikki kuhan jigikalastuksesta


Tässä tietopaketti kaikille aloitteleville ja myös kokeneillekin kalastajille. Kuhan jigikalastus on mahtava laji ja tällä videolla käydään läpi kaikki mitä olet halunnut tietää kuhan jigauksesta! Kuha on petokala, jota esiintyy koko valtakunnassa sisävesissä, jokialueilla sekä myös rannikolla. On hyvä muistaa, että kuhalla on yleinen alamitta 42cm ja joissain paikoissa 45cm. Alamittaiset kuhat pitää vapauttaa välittömästi takaisin uimaan. Muista tarkistaa alueen rajoitukset ja alamitat ennen kuin lähdet vesille.

Kuhan jigikalastus on helppo aloittaa pienellä määrällä varusteita, jotka hyvin pidettyinä kestävät pitkään. Keveillä jigivälineilla kalastus on helppoa ja mukavaa! Kuhan jigikalastukseen soveltuu hyvin 1000 - 2000 kokoluokan avokela, kevyt ja melko jämäkkä 180-240cm avokelavapa sekä 0,12mm - 0,20mm kuitusiima. Näiden lisäksi kuitusiimanpäähän pikalukko, jigipää sekä jigi ja kalastus voi alkaa!

Oikea koukkukoko jigeihin?

Tässä taulukko, joka auttaa:

Jigin pituus / Koukun koko

4 cm / 6 - 4 5 cm / 6 - 4

6 cm / 4 - 2 7 cm / 1 - 1/0

8 cm / 1/0 - 2/0 9 cm / 2/0 - 3/0

10 - 14cm / 3/0

14-17cm / 5/0

Oikea jigipään paino?

Jigipään paino / kalastussyvyys

Kesän lämmin vesi ja virta - 2g / metri

Kevään ja syksyn viileä vesi - 1g / metri (erityisesti kuha tykkää rauhallisesta vajotuksesta)


Kireitä siimoja ja hyviä kuhareissuja kaikille!